آییودی چگونه از بارداری پیشگیری میکند؟
آییودی در داخل حفرهی رحم جایگذاری میشه. با ضخیم کردن مخاط دهانهی رحم از ورود اسپرم جلوگیری و یا محیط رو برای اسپرم ناامن میکنه. همچنین در صورت انجام لقاح و ایجاد سلول تخم، از جایگزینی سلول تخم تشکیل شده جلوگیری میکنه و بدین صورت بارداری رخ نمیده.
آییودی برای چه افرادی مناسب است؟
آییودی بیشتر برای افرادی که زایمان داشتن و یه فرزند دارن و یا حداقل یک بار حاملگی رو تجربه کردن استفاده میشه چراکه ممکنه باعث عفونت و یا مشکلات بعدی برای بارداری بشه.
معاینات قبل از جایگذاری آییودی
بهتره شخص قبل از جایگذاری آییودی، معاینه بشه و یه تست پاپ اسمیر انجام بده. اگه دچار عفونتهای لگنی و بیماریهای مقاربتی بود، بهتره ابتدا درمان بشه و سپس آییودی جایگذاری بشه.
نحوهی جایگذاری آییودی
برای جایگذاری آییودی میتوان به پزشک و ماما مراجعه کرد. برای جایگذاری آییودی بهتره که فرد روی تخت ژنیکولوژی به پشت خوابیده و در حالت معاینه قرار گرفته باشه. پزشک یا ماما بعد از تنظیم وضعیت رحم با ابزار مخصوص، رحم رو به وسیلهی هیسترومتر اندازه گرفته و اندازه رو روی لوله آییودی ثبت میکنن. سپس آییودی به همون اندازه وارد رحم میشه. قبل از ورود آییودی، بازوهایش به داخل خم شده و بعد از جایگذاری در داخل رحم، آزاد میشه.
معاینات بعد از جایگذاری آییودی
بهتره که آییودی در روزهای ۲ تا ۵ پریود کار گذاشته بشه و بعد از اتمام دوره پریود به پزشک یا مامایی که آییودی رو جایگذاری کرده مراجعه و معاینه انجام بشه. بهطورکلی بعد از جایگذاری آییودی، باید یه سونوگرافی انجام بشه تا از این طریق مطمئن بشه که آییودی در جای اصلی خودش در حفرهی رحم جایگذاری شده. معاینات بعدی آییودی توسط پزشک، بعد از معاینهی اول که بعد از اتمام پریود انجام میگیره؛ به ترتیب یک ماه بعد، سه ماه بعد و سپس یک سال بعد انجام خواهد شد. بعضی از افراد حتی زمانی که انقضاء آییودی میگذره، باز هم اون رو در رحم نگه میدارن که کار اشتباهیه. باید آییودی رو بعد از اتمام زمان انقضاء خارج کرد و درصورتیکه فرد بخواد باز هم از آییودی به عنوان روش پیشگیری از بارداری استفاده کنه، بلافاصله در همون لحظه آییودی دیگهای براش گذاشته میشه.
انواع آییودی:
- آییودی هورمونی
- آییودی مسی